גם פוקצ'ה גם שקשוקה • תענוג קולינרי מפנק
אתי קצבורג 1 Comment on גם פוקצ'ה גם שקשוקה • תענוג קולינרי מפנקבימים האלה צריך כמו שרה אימנו בשעתו ברכה בעיסה ובצק שלא נגמר בקערה • אחרי שיש לנו בצק השמיים הם הגבול ואפשר להתחיל לחגוג עם תוספות • בוקר טוב פוקצ'ה
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי
- הגאון הרב אברהם יוסף: "עוד המצאה של משגיחי הכשרות"
- פרשת אחרי מות | איך חוזרים לגבול?
- תזמון מושלם | פרשת אחרי מות
- פרשת אחרי מות | מדוע דווקא בארץ גושן?
תגיות
פוקצ'ה מושלמת עם הפתעות / שמרית
חומרים ל– 4 יחידות:
חומרים לבצק הפוקצ'ה:
• 1 ק"ג קמח
• 1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)
• 3 כוסות מים (750 מ"ל)
• 1 כפית סוכר
• 3 כפות שמן זית
• 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת דק
• 1 כף פטרוזיליה
• 1/2 כף אורגנו יבש
• 1 כף מלח
חומרים לשקשוקה:
• 4 כפות שמן זית
• 2 שיני שום קלופות
• 1 פלפל חריף פרוס (לא חובה)
• 4 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות
• 1 כף פפריקה מתוקה
• קורט מלח, פלפל שחור
• 12 חלמונים
לעיטור: בצל ירוק, בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים והשמן ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.
2. מוסיפים את הגבינה, המלח ועשבי התיבול ולשים כ- 3 דקות נוספות.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, הופכים אותו בתוך הקערה כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומשהים כשעה.
4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, כל חלק מרדדים לעלה אליפטי. מניחים כל עלה על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.
5. יוצרים גומות בבצק (עם קצות האצבעות), מזלפים על הבצק שמן הזית. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ־12 דקות, עד לקבלת מרקם מעט קשיח בחלק העליון של העלה.
6. הכנת השקשוקה: מחממים מחבת עמוקה, מוסיפים את שמן הזית, שיני השום והפלפל החריף ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות עד לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים את התבלינים ומבשלים 5 דקות נוספות.
7. מוציאים את הפוקאצ'ות מהתנור. מניחים במרכז כל פוקאצ'ה מתבשיל העגבניות ומניחים מעל 3 חלמונים. מחזירים לתנור ל־15 דקות נוספות. מוציאים, מפזרים בצל ירוק או בזיליקום ומגישים חם.
יפההההההה